Koos Moerenhout Classic

N I E U W S – BRIEF

Juni 2018

Wij zijn er klaar voor!

De markt in Steenbergen is weer ingedeeld door Sjaak voor een sfeervol vertrek en een gezellige aankomst. Peter heeft alle pauze posten weer bezet met de voor jullie, waarschijnlijk, bekende gezichten. Goof heeft alle routes weer tot in de puntjes uitgezet en gecontroleerd. Gerrit heeft de parkeerterreinen weer onder controle en de verkeerregelaars staan te trappelen om jullie veilig te begeleiden door het prachtige landschap van de Zeeuwse waterwerken, de polders van Goeree Overflakkee en het groene landschap van de Brabantse Wal. Koos Moerenhout zit voor zijn werkgever momenteel in de baby Giro, maar hij zal deze voortijdig verlaten om op tijd in Steenbergen te zijn voor de KMC.
Je ziet het, alle voorbereidingen zijn getroffen en wij gaan alles in het werk stellen om alle deelnemers een fantastische en onvergetelijke 8e Koos Moerenhout Classic te bieden.

 

Prominenten

Ieder jaar mogen wij ons weer verheugen met de deelname van bekenden uit de wielerwereld en oud prof coureurs. Zo zijn dit jaar, zoals voorgaande jaren, wereldkampioenen Bart van Est, Jan van Houwelingen en Guus Bierings weer van de partij Op uitnodiging van Databyte komen dit jaar twee nieuwe bekende gezichten naar Steenbergen. Zo zal Leontien van Moorsel aan de start verschijnen.  Ze werd zes keer sportvrouw van het Jaar,  behaalde 4 Olympische titels, 9 Wereld titels en 21 Nederlandse titels. Tijdens het gala ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de KNWU werd Van Moorsel (samen met Joop Zoetemelk) verkozen tot beste Nederlandse renners aller tijden. In 2006 werd zij onderscheiden met de Fanny Blankers-Koen Trofee. In dezelfde ploeg rijdt ook oud prof Leo van Vliet mee. Leo won in zijn carrière verschillende grote wedstrijden en   vele etappes in meerdaagse wedstrijden. Na zijn actieve carrière is Leo onder meer werkzaam  als wedstrijdleider/organisator van de Amstel Gold Race alsmede de Amstel Curaçao Race. Van 2009 tot 2013 was hij bondscoach van de Nederlandse profrenners op de weg. Ook regionaal oud prof Jacques van Meer behoort tot de Databyte ploeg.

 

Prijzen

Naast een heerlijke fietsdag met hopelijk schitterend weer valt er dit jaar ook weer veel te winnen bij de Koos Moerenhout Classic. Aan het einde van de dag gaat er na de 8e editie ook weer een deelnemer naar huis met een gloednieuwe Giant racefiets. Het enige wat je daarvoor moet doen is inschrijven en deelnemen aan een van de afstanden tijdens de KMC op 16 juni 2017. Het lot zal bepalen wie de gelukkige wordt.

  

Daarnaast maken alle deelnemers kans op een gratis verblijf voor twee personen met half pension bij Costa Blanca Cycling, gerund door Eef Brand in Guardamar  (exclusief vlucht). Een mooi en niet al te selectief fietsgebied en altijd mooi weer. Ook Kwaremont Bier, gebrouwen voor kopmannen, is weer aanwezig tijdens de 8e KMC en stelt een Kwaremont wieleroutfit en een Magnum fles Kwaremont bier ter beschikking om te verloten onder de deelnemers.

Tekstvak: KMC wielershirt 2018
Vanaf nu is er weer een nieuw, fris en tijdloos KMC wielershirt te koop. Een gelimiteerd aantal KMC wielershirts, uitgevoerd in het mooie Italiaans azur blauw. Deze hoogwaardige kwaliteit koerstrui kunt u bestellen via info@coach-moerenhout.nl, via FB pagina van de Koos Moerenhout Classic of bij start/finish op de Markt in Steenbergen op 16 juni.
Het wielershirt korte mouw (lange rits) kost 40 euro en het wielershirt lange mouw kost 45 euro.(exclusief verzendkosten)
Shirt met korte mouw is leverbaar in de maten: S, M, L en XL. Het shirt lange mouw in de maten: S, M, L (zeer beperkt aantal)

                                                                                             

 

BBQ en vertier

De bekende tent staat vanzelfsprekend weer op de markt. Ook zullen er diverse stands aanwezig zijn van diverse sponsoren. Naast  de levendigheid van de vele deelnemers en muziek van DJ Roy, zal dweilband de Primurkus live muziek op de Markt brengen om de feestvreugde te verhogen. In de loop van de middag zal plaatselijk zangtalent Christ Antonissen optreden op de markt. Christje staat garant voor sfeer en gezelligheid.

Tekstvak: Zaterdag 16 juni
 Vanaf 16.00 uur op het terras op de markt                 
van de Big green egg bbq en o fyr
€ 12,50
Hamburger - saté - bavette-procureur – kipfilet – brood- sauzen – salades 

Maar er is dit jaar meer op de markt. Vanaf ongeveer 16.00 uur kunnen jullie gebruik maken van het BBQ pakket dat de ondernemers op de markt aanbieden.

Ook in de avond na afloop van de KMC gaat het feest op markt in de tent gewoon verder.      ‘s avonds is er in de tent een optreden van Trouble Team en zal  Coverband INC  optreden m.m.v. Showtime-drive-inn-show.

 

Programma Steenbergse Wielerdriedaagse

In het kader van het 75 jaar bestaan van Stichting Wielercriterium Steenbergen hebben wij de 8e KMC ingeschoven in de Steenbergse Wiereldriedaagse. Dit betekent drie dagen fietsplezier voor iedereen en drie dagen vertier op de markt in Steenbergen

 

vrijdag 15 juni                                                                                                                                                                

Fiets oriëntatietocht voor recreanten, afstand ca. 45 km. Start vanaf de Markt in Steenbergen tussen 11.00 uur en 12.00 uur. Onderweg 3 tussenstops waarop de deelnemers een drankje of hapje wordt aangeboden en waar in totaal 10 vragen moeten worden beantwoord betrekking hebbend op wielersport. Aankomst tussen 15.30 en 16.30 uur in feesttent op Markt Steenbergen met ontvangst door D.J. Christ en prijsuitreiking  uitslagen wielervragen. Deelname gratis.

Decathlon Dikke Bandenrace voor Steenbergse basis schooljeugd.                                              

Parcours Buiten de Veste.( Bij het Gemeentehuis/Maria Regina)                                                                                                                                                                                                         

13.30 uur Start Dikke Bandenrace categorie 1.                                                                                          

13.50 uur Start Dikke Bandenrace categorie 2 .                                                                                            

14.15 uur Start Dikke Bandenrace categorie 3. Entree gratis .

15.30 uur  Nederlandse kampioenschappen I.D. renners alle categorieën tegelijk. Parcours Buiten de Veste. Entree gratis

19.30-24.00 uur                                                                                                                                        

Hollandse muziekavond in de feesttent op de Markt te Steenbergen.                                                                

Met medewerking van Showtime Drive Inn Show , de Steenbergse band R.E.C. en de Steenbergse volkszangers Marijn van Geel en Mathijs Pluijgers. Entree gratis.

 

Zaterdag 16 juni                                                                                                                                                

8e Editie Koos Moerenhout Classic Start tussen 7.30 uur en 10.00 uur op de Markt te Steenbergen. Afstanden 85 , 120 of 190 km. Kosten deelname € 14.00 per persoon. Voorinschrijving € 11,-

 

Zondag 17 juni                                                                                                                   

Nederlandse kampioenschappen jeugdwielrennen voor de jeugd                                                                                  categorie 1 t/m 7 meisjes en jongens.

Parcours categorie 5 t/m 7 : Parcours Centrum van Steenbergen (verlengd)

9.00 uur  Start categorie 5 jongens 9.45 uur  Start categorie 5 meisjes 10.30 uur  Start categorie 6 jongens 11.25 uur Start categorie 6 meisjes 12.30 uur  Start categorie 7 jongens

Parcours categorie 1 t/m 4 : Parcours Centrum van Steenbergen.

14.10 uur  Start categorie 1 jongens 14.30 uur  Start categorie 1 meisjes 9 jaar 14.50 uur  Start categorie 1 meisjes 8 jaar 15.10 uur  Start categorie 2 jongens 15.40 uur  Start categorie 2 meisjes 16.10 uur  Start categorie  3 jongens 16.45 uur  Start categorie 3 meisjes 17.20 uur  Start categorie 4 jongens 18.00 uur  Start categorie 4 meisjes

Op het evenementen-terrein aan de Westdam op parkeerterrein naast kerk kan het publiek gebruik maken van de volgende attracties: UnivéPanna -voetbalveldje, Univé Smoothy fietsen, Univé promotie stand en promotie auto, Jumbo springkussen, stormbaan  en diverse andere promotie standjes met  o.a. sport sierraden en sport kleding.

in de feesttent op de Markt zal ‘s Middags een optreden van het Steenbergse duo De Buren plaats vinden met medewerking van Showtime Drive Inn Show.

Koos Moerenhout: “Ik kijk uit naar de achtste editie van de KMC en de samenwerking met de organisatie van de Nederlands Kampioenschappen jeugd 1 tot en met 7. Voor mij had een NK altijd iets magisch en ik droomde er van om ooit ook eens die trui te mogen dragen. Ik moest er lang op wachten, maar in 2007 en 2009 werd ik uiteindelijk bij de beroepsrenners kampioen van Nederland. en te genieten van de geweldige wielersfeer die Steenbergen biedt”. We nodigen u dan ook van harte uit om deel te nemen aan de KMC en verwelkomen u graag op de Markt in Steenbergen. Afspraak op 16 juni vanaf 7:30 uur.”