De winnaars van de 1 mei verloting van het Kwaremont proefpakket zijn:

- Tonnie Tuns (188) uit Oude Tonge
- Annelies Holthuis (441) uit Breda.

Zij kunnen het Kwaremont pakket afhalen, na afloop van de KMC, in de inschrijvingstent.

Santé...

De 9e Koos Moerenhout Classic in 2019 zal plaatsvinden op zaterdag 25 mei. Natuurlijk is de startlocatie van dit West-Brabantse fietsfeest weer midden in het gezellige stadscentrum van Steenbergen.

Klik hier om direct in te schrijven.

We hopen je weer graag aan de start te zien van de 9e KMC !!!

Er staan al bijna 1.000 foto's op de foto-pagina van de Koos Moerenhout-Classic van dit jaar en er stromen nog dagelijks enkele 10-tallen mooie en leuke foto's binnen.

Niet alleen van de professionele fotografen, die je vast langs de weg hebt zien staan, maar ook van deelnemers die graag willen laten zien hoe goed de sfeer was bij de Koos Moerenhout classic. 

klik op de link in de menu-balk of klik hier om naar de foto-pagina 2018 te gaan !!

 

De volgende deelnemers hebben met hun startnummer een mooie prijs gewonnen bij de Koos Moerenhout Classic van 2018 !!
 
Giant racefiets, startnummer 1070 Eduard van Geyte uit Lokeren
 
Fietsvakantie bij EKB Costa Blanca Cycling, startnummer 1632 Peter Franke uit Sint- Maartensdijk
 
Magnumfles Kwaremont, startnummer 629 Erwin Schuurbiers uit Nieuw Vossemeer
 
Fietstenue Kwaremont, startnummer 936 Robert van Kaam uit Roosendaal
 
 
 
 
 
 
 


De KMC-organisatie wil alle deelnemers, sponsoren en vrijwilligers bedanken voor hun bijdrage aan de 8e editie van de Koos Moerenhout Classic. Het was fantastisch om te zien dat 1970 deelnemers Steenbergen weer wisten te vinden en hebben genoten van een sportieve en gezellige dag.

Dank je wel en tot 2019 voor de 9e editie van de KMC !!

Heb je mooie of leuke foto's en/of filmpjes stuur je foto's, filmpjes of links naar de foto's naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

We zullen alle foto's en filmpjes hier op de Koos Moerenhout Classic website plaatsen of de link er naar toe. Natuurlijk met vermelding van de makers van het materiaal.

Laat ook zien hoe leuk de 8e Koos Moerenhout Classic was !!!

 
Verklaring omtrent bescherming van uw persoonsgegevens:
 
- Bij voorinschrijving worden enkele persoonlijke gegevens gevraagd. Voor u goed om te weten dat deze niet aan derden worden verstrekt. Uw mailadres zal alleen worden gebruikt voor het toezenden van de nodige deelname informatie en enkele KMC-nieuwsbrieven per jaar om u op de hoogte te houden van ons evenement. Mocht u hier niet van gediend zijn, kunt u dit ten alle tijde aangeven.
 
- Tijdens de KMC zal er door diverse fotografen worden gefotografeerd om een mooi sfeerbeeld van het evenement neer te zetten.
 
Uiteraard zullen we ook groepsfoto’s e.d. maken om u van dienst te zijn. Dit beeldmateriaal wordt alleen binnen de eigen organisatie gebruikt en mocht u interesse hebben dan kunt u dit beeldmateriaal ook aanschaffen.
 
Mocht u foto’s tegenkomen op de KMC website of KMC FB pagina, waar u bezwaar tegen heeft, geef dit dan aan bij de KMC organisatie

  Koos Moerenhout Classic

N I E U W S – BRIEF

Juni 2018

Wij zijn er klaar voor!

De markt in Steenbergen is weer ingedeeld door Sjaak voor een sfeervol vertrek en een gezellige aankomst. Peter heeft alle pauze posten weer bezet met de voor jullie, waarschijnlijk, bekende gezichten. Goof heeft alle routes weer tot in de puntjes uitgezet en gecontroleerd. Gerrit heeft de parkeerterreinen weer onder controle en de verkeerregelaars staan te trappelen om jullie veilig te begeleiden door het prachtige landschap van de Zeeuwse waterwerken, de polders van Goeree Overflakkee en het groene landschap van de Brabantse Wal. Koos Moerenhout zit voor zijn werkgever momenteel in de baby Giro, maar hij zal deze voortijdig verlaten om op tijd in Steenbergen te zijn voor de KMC.
Je ziet het, alle voorbereidingen zijn getroffen en wij gaan alles in het werk stellen om alle deelnemers een fantastische en onvergetelijke 8e Koos Moerenhout Classic te bieden.

 

Prominenten

Ieder jaar mogen wij ons weer verheugen met de deelname van bekenden uit de wielerwereld en oud prof coureurs. Zo zijn dit jaar, zoals voorgaande jaren, wereldkampioenen Bart van Est, Jan van Houwelingen en Guus Bierings weer van de partij Op uitnodiging van Databyte komen dit jaar twee nieuwe bekende gezichten naar Steenbergen. Zo zal Leontien van Moorsel aan de start verschijnen.  Ze werd zes keer sportvrouw van het Jaar,  behaalde 4 Olympische titels, 9 Wereld titels en 21 Nederlandse titels. Tijdens het gala ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de KNWU werd Van Moorsel (samen met Joop Zoetemelk) verkozen tot beste Nederlandse renners aller tijden. In 2006 werd zij onderscheiden met de Fanny Blankers-Koen Trofee. In dezelfde ploeg rijdt ook oud prof Leo van Vliet mee. Leo won in zijn carrière verschillende grote wedstrijden en   vele etappes in meerdaagse wedstrijden. Na zijn actieve carrière is Leo onder meer werkzaam  als wedstrijdleider/organisator van de Amstel Gold Race alsmede de Amstel Curaçao Race. Van 2009 tot 2013 was hij bondscoach van de Nederlandse profrenners op de weg. Ook regionaal oud prof Jacques van Meer behoort tot de Databyte ploeg.

 

Prijzen

Naast een heerlijke fietsdag met hopelijk schitterend weer valt er dit jaar ook weer veel te winnen bij de Koos Moerenhout Classic. Aan het einde van de dag gaat er na de 8e editie ook weer een deelnemer naar huis met een gloednieuwe Giant racefiets. Het enige wat je daarvoor moet doen is inschrijven en deelnemen aan een van de afstanden tijdens de KMC op 16 juni 2017. Het lot zal bepalen wie de gelukkige wordt.

  

Daarnaast maken alle deelnemers kans op een gratis verblijf voor twee personen met half pension bij Costa Blanca Cycling, gerund door Eef Brand in Guardamar  (exclusief vlucht). Een mooi en niet al te selectief fietsgebied en altijd mooi weer. Ook Kwaremont Bier, gebrouwen voor kopmannen, is weer aanwezig tijdens de 8e KMC en stelt een Kwaremont wieleroutfit en een Magnum fles Kwaremont bier ter beschikking om te verloten onder de deelnemers.

Tekstvak: KMC wielershirt 2018
Vanaf nu is er weer een nieuw, fris en tijdloos KMC wielershirt te koop. Een gelimiteerd aantal KMC wielershirts, uitgevoerd in het mooie Italiaans azur blauw. Deze hoogwaardige kwaliteit koerstrui kunt u bestellen via info@coach-moerenhout.nl, via FB pagina van de Koos Moerenhout Classic of bij start/finish op de Markt in Steenbergen op 16 juni.
Het wielershirt korte mouw (lange rits) kost 40 euro en het wielershirt lange mouw kost 45 euro.(exclusief verzendkosten)
Shirt met korte mouw is leverbaar in de maten: S, M, L en XL. Het shirt lange mouw in de maten: S, M, L (zeer beperkt aantal)

                                                                                             

 

BBQ en vertier

De bekende tent staat vanzelfsprekend weer op de markt. Ook zullen er diverse stands aanwezig zijn van diverse sponsoren. Naast  de levendigheid van de vele deelnemers en muziek van DJ Roy, zal dweilband de Primurkus live muziek op de Markt brengen om de feestvreugde te verhogen. In de loop van de middag zal plaatselijk zangtalent Christ Antonissen optreden op de markt. Christje staat garant voor sfeer en gezelligheid.

Tekstvak: Zaterdag 16 juni
 Vanaf 16.00 uur op het terras op de markt                 
van de Big green egg bbq en o fyr
€ 12,50
Hamburger - saté - bavette-procureur – kipfilet – brood- sauzen – salades 

Maar er is dit jaar meer op de markt. Vanaf ongeveer 16.00 uur kunnen jullie gebruik maken van het BBQ pakket dat de ondernemers op de markt aanbieden.

Ook in de avond na afloop van de KMC gaat het feest op markt in de tent gewoon verder.      ‘s avonds is er in de tent een optreden van Trouble Team en zal  Coverband INC  optreden m.m.v. Showtime-drive-inn-show.

 

Programma Steenbergse Wielerdriedaagse

In het kader van het 75 jaar bestaan van Stichting Wielercriterium Steenbergen hebben wij de 8e KMC ingeschoven in de Steenbergse Wiereldriedaagse. Dit betekent drie dagen fietsplezier voor iedereen en drie dagen vertier op de markt in Steenbergen

 

vrijdag 15 juni                                                                                                                                                                

Fiets oriëntatietocht voor recreanten, afstand ca. 45 km. Start vanaf de Markt in Steenbergen tussen 11.00 uur en 12.00 uur. Onderweg 3 tussenstops waarop de deelnemers een drankje of hapje wordt aangeboden en waar in totaal 10 vragen moeten worden beantwoord betrekking hebbend op wielersport. Aankomst tussen 15.30 en 16.30 uur in feesttent op Markt Steenbergen met ontvangst door D.J. Christ en prijsuitreiking  uitslagen wielervragen. Deelname gratis.

Decathlon Dikke Bandenrace voor Steenbergse basis schooljeugd.                                              

Parcours Buiten de Veste.( Bij het Gemeentehuis/Maria Regina)                                                                                                                                                                                                         

13.30 uur Start Dikke Bandenrace categorie 1.                                                                                          

13.50 uur Start Dikke Bandenrace categorie 2 .                                                                                            

14.15 uur Start Dikke Bandenrace categorie 3. Entree gratis .

15.30 uur  Nederlandse kampioenschappen I.D. renners alle categorieën tegelijk. Parcours Buiten de Veste. Entree gratis

19.30-24.00 uur                                                                                                                                        

Hollandse muziekavond in de feesttent op de Markt te Steenbergen.                                                                

Met medewerking van Showtime Drive Inn Show , de Steenbergse band R.E.C. en de Steenbergse volkszangers Marijn van Geel en Mathijs Pluijgers. Entree gratis.

 

Zaterdag 16 juni                                                                                                                                                

8e Editie Koos Moerenhout Classic Start tussen 7.30 uur en 10.00 uur op de Markt te Steenbergen. Afstanden 85 , 120 of 190 km. Kosten deelname € 14.00 per persoon. Voorinschrijving € 11,-

 

Zondag 17 juni                                                                                                                   

Nederlandse kampioenschappen jeugdwielrennen voor de jeugd                                                                                  categorie 1 t/m 7 meisjes en jongens.

Parcours categorie 5 t/m 7 : Parcours Centrum van Steenbergen (verlengd)

9.00 uur  Start categorie 5 jongens 9.45 uur  Start categorie 5 meisjes 10.30 uur  Start categorie 6 jongens 11.25 uur Start categorie 6 meisjes 12.30 uur  Start categorie 7 jongens

Parcours categorie 1 t/m 4 : Parcours Centrum van Steenbergen.

14.10 uur  Start categorie 1 jongens 14.30 uur  Start categorie 1 meisjes 9 jaar 14.50 uur  Start categorie 1 meisjes 8 jaar 15.10 uur  Start categorie 2 jongens 15.40 uur  Start categorie 2 meisjes 16.10 uur  Start categorie  3 jongens 16.45 uur  Start categorie 3 meisjes 17.20 uur  Start categorie 4 jongens 18.00 uur  Start categorie 4 meisjes

Op het evenementen-terrein aan de Westdam op parkeerterrein naast kerk kan het publiek gebruik maken van de volgende attracties: UnivéPanna -voetbalveldje, Univé Smoothy fietsen, Univé promotie stand en promotie auto, Jumbo springkussen, stormbaan  en diverse andere promotie standjes met  o.a. sport sierraden en sport kleding.

in de feesttent op de Markt zal ‘s Middags een optreden van het Steenbergse duo De Buren plaats vinden met medewerking van Showtime Drive Inn Show.

Koos Moerenhout: “Ik kijk uit naar de achtste editie van de KMC en de samenwerking met de organisatie van de Nederlands Kampioenschappen jeugd 1 tot en met 7. Voor mij had een NK altijd iets magisch en ik droomde er van om ooit ook eens die trui te mogen dragen. Ik moest er lang op wachten, maar in 2007 en 2009 werd ik uiteindelijk bij de beroepsrenners kampioen van Nederland. en te genieten van de geweldige wielersfeer die Steenbergen biedt”. We nodigen u dan ook van harte uit om deel te nemen aan de KMC en verwelkomen u graag op de Markt in Steenbergen. Afspraak op 16 juni vanaf 7:30 uur.”

Subcategorieën

Categorie routes